Хищните птици в Африка обитават различни части на континента, а сред тях

...
Хищните птици в Африка обитават различни части на континента, а сред тях
Коментари Харесай

Някои хищни птици в Африка се срещат все по-рядко

Хищните птици в Африка обитават различни елементи на континента, а измежду тях са бойният орел и така наречен птица секретар. През последните години обаче тези типове се срещат все по-рядко.
Хищните птици не понижават единствено отвън предпазените територии. Установихме, че значителен брой от тях - изключително орли и лешояди - понижават и вътре в предпазените територии. Така че, в Африка виждаме, че някои от предпазените зони не защищават типовете. Или не са задоволително огромни, или се ръководят погрешно, с което популациите на птиците стопират да съществуват.
Дарси Огада, природозащитник и шеф в Peregrine Fund

Проучване, оповестено тази година в списание Nature Ecology & Evolution, отбелязва две провокации пред огромните хищни птици - все по-ограничени местообитания, както и нараснала взаимозависимост от предпазените зони, които съгласно учените не са задоволително безвредни.
Отнема към 5 до 7 години за постигане до полова зрялост. Двойките имат по едно яйце на всеки две години, което значи, че при гонене може да не се върнат.
Саймън Томсет, шеф в Soysambu Raptor Center
Хищните птици избират високи точки, които биха ги улеснили да видят доста елементарно плячката си. И тези високи точки включват стълбове и електропроводи, тъй че когато се настанят върху тях, са изложени на риск от токов удар.
Стивън Гитеня, ветеринарен механик

Специалистите показват, че африканските грабливи птици, които са дейни денем, са изключително уязвими, като над две трети от изследваните типове са застрашени на световно равнище.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР